Typer av försäkringar

Dela

Är billiga försäkringar detsamma som bra försäkringar?

Frågan i rubriken är de facto viktigare än vad många tror. Grejen är nämligen den att billiga försäkringar inte per automatik behöver vara detsamma som bra försäkringar. Som kund gäller det att vara observant på vad man får för de pengar som man betalar.

Det finns ganska stora pengar att tjäna på att jämföra villkoren hos flera försäkringsbolag och ställa sig själv några grundläggande och ack så viktiga frågor.

  • Vilket försäkringsskydd behöver jag?
  • Hur hög är självrisken på min bilförsäkring?
  • Skyddas våra barn på fritiden?
  • Hur stor ersättning kan jag få från olycksfallsförsäkringen om jag skulle råka bli skadad?

Förhandla med ditt försäkringsbolag

Ett försäkringsbolag vill ju av naturliga skäl sälja så många försäkringar som det bara är möjligt och detsamma gäller dess relation till kunderna. Man vill självklart ha många och nöjda kunder. Här har du ett utmärkt utgångsläge i förhandlingarna med ditt försäkringsbolag.

Alldeles för många försäkringskunder sår med mössan i hand och godtar alldeles på tok för höga försäkringspremier utan att säga ett knyst. Detta är i grund och botten egentligen ett ganska typiskt svenskt beteende. Vi vill inte vara till besvär för någon.

Men om du vågar bryta med detta beteende och inleda förhandlingar med ditt försäkringsbolag så kan du kapa dina försäkringskostnader på ett minst sagt markant sätt. Här finns det nämligen tusenlappar att tjäna för den som jagar billiga försäkringar.

Om du kollar runt en smula på nätet så kommer du snart att förstå att det numera finns ett flertal mindre försäkringsbolag som är nischade mot att erbjuda sina kunder skräddarsydda försäkringar som är billiga. Kolla in vad dessa försäkringsbolag har att erbjuda just dig.

De allra flesta av oss är försäkrade via jobbet. Om din arbetsgivare står för till exempel en olycksfallsförsäkring så kan du enkelt kolla upp om den även gäller på din fritid. Det finns som du nog märker väldigt många sätt att kapa kostnaderna när det handlar om ditt eget försäkringsskydd.